Національний центр МАН запрошує педагогічних працівників, зокрема керівників гуртків астрономії та вчителів / викладачів астрономії, на спецкурс, який підвищить ваш рівень професійної компетентності, теоретичної обізнаності, методичної та практичної готовності до здійснення педагогічної діяльності при викладанні астрономії у закладах загальної середньої та позашкільної освіти.

Вивчатимете теми:

  • Особливості викладання курсу астрономії.
  • Метеорні явища в атмосфері ✔️ Землі та їх дослідження. Наукові результати і методичні аспекти.
  • Дослідження планетних систем на стику наук: астрофізика й астробіологія. Методи й результати досліджень тіл Сонячної системи та екзопланетних систем.
  • Гамма-астрономія високих енергій і гравітаційно-хвильова астрономія. Об’єкти та процеси, що досліджуються, основні методики детектування, сучасні та майбутні інструменти. Значення для фундаментальної фізики.
  • Зорі у Всесвіті: їхні види, еволюція і характеристики. Марсоходи — передові досягнення робототехніки. Історія та еволюція.

Після успішного завершення навчання отримаєте сертифікат.

Навчання за програмою спецкурсу для педагогічних працівників закладів освіти системи МАН, керівників гуртків закладів позашкільної освіти — безоплатне.

Реєструйтеся до 2 жовтня за покликанням: http://surl.li/lqakj

 

 

Спецкурс “Як зацікавити астрономією”
Догори