Реєстрація на програму шкільних космічних експериментів SSEP — це крутезна можливість попрацювати над власним дослідженням, яке згодом разом із астронавтами злетить на Міжнародну космічну станцію у складі Місії 18.

Подати заявку на проєкт може ваша школа. Тому звертайтесь до викладачів, аби вони зареєстрували школу для участі у проєкті. Лінк: http://cutt.ly/9woofZxx

МАН доєдналася до Student Spaceflight Experiments Program ще в 2021-му. Україна стала однією з трьох країн-учасниць проєкту, а до цього його проводили лише США. Тоді, у складі Місії 16, 2 проєкти українських школярів вирушили на кораблі «SpaceX Dragon». Учні досліджували затвердіння стоматологічних матеріалів в умовах мікрогравітації та вплив мікрогравітації на гексаціаноферрату калію (III).

У 2022-му відбирали експерименти й для Місії 17. У ньому взяли участь близько 900 школярів, які працювали над 233 проєктами.

Нині ще дві команди дітей очікують на запуск лабораторії у грудні. Можливо, саме ваш проєкт вирушить у космос вже із Місією 18?

 

Реєстрація триватиме до 15 серпня.

Реєстрація на програму шкільних космічних експериментів SSEP
Догори