Радіодиктант національної єдності у 2023 році відбудеться 27 жовтня — у День української писемності та мови.

Раніше його проводили 9 листопада. Але згідно з указом Президента відтепер День української писемності та мови відзначатимуть 27 жовтня.

Цього року Радіодиктант будуть проводити вже 23 раз.

«Завдяки можливостям Суспільного Мовлення кожен охочий може долучитися до написання радіодиктанту з будь-якого континенту нашої планети. Але для нас особливо важливо зараз об’єднати всіх наших земляків: тих, хто був змушений покинути свої домівки й виїхати за кордон, тих, хто лишився, попри небезпеку, й тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях», — прокоментував Дмитро Хоркін, член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо, телебачення та диджиталу.

Слухайте радіодиктант:

на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура;

наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура;

YouTube-каналі Українського Радіо;

Facebook-сторінках Суспільного.

Хто читатиме цьогорічний диктант і хто стане його автором наразі невідомо. Минулого року текст радіодиктанту «Твій дім» написала Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка, членкиня «Українського ПЕНу». Читала диктант народна артистка України Ада Роговцева. У 2022 році до радіодиктанту долучилися понад півмільйона людей на шести контентах. Організатори ж отримали на перевірку понад 40 тисяч екземплярів.

Оголошено нову дату проведення Радіодиканту національної єдності
Догори