Цього року міжнародний фестиваль триватиме від вечора 22 червня (офіційне відкриття) до 25 червня, ідеться на сайті фестивалю.

Принципова структура «Книжкового Арсеналу» залишається незмінною для відвідувачів і складатиметься з двох елементів: програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку з відповідними тематичними секціями. Книжковий Арсенал відбуватиметься у лівому крилі першого поверху Старого арсеналу.

У цьому році книжковий ярмарок буде організований в інший спосіб: операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні:

книгарня «Сенс» представить секцію «Нонфікшн»,

книгарня «Книжковий Лев» – секцію «Художня література»,

книгарня «Закапелок» – секції «Дитяча література», «Комікси та графічні романи».

 

Окрім цього, оператором секції «Арткнига» стане Довженко-Центр у рамках міжінституційного партнерства з Мистецьким арсеналом.

Фестиваль традиційно приділяє особливу увагу секції «Воєнна література». У просторі ярмарку буде представлена добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року.

Над програмною частиною «Книжкового Арсеналу» працюватимуть запрошені куратори. Близько 50 добірних подій у межах фокус-теми, основної літературної програми, програми для дітей та підлітків, перформативні, професійні події відбуватимуться на трьох сценах.

Для безпеки учасників ярмарку та програми подій у Мистецькому арсеналі доступне найпростіше укриття, облаштоване за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Команда Мистецького арсеналу готує 11-й «Книжковий Арсенал»
Догори