У ТРЦ «Gulliver» працює інтерактивний простір Музею науки МАН «Відкривай портал в науку».

Тут діти й дорослі можуть зрозуміти на практиці, як працює голограма, звичайний поршень та повітряний глушник, а також ознайомитися з різними явищами, як-от симетрія обличчя, відчуття балансу та магнетизм.

Прокачати звивини й м’язи водночас допоможе експонат «Відчуття рівноваги».

Це працює так: спробуйте встояти на платформі, утримуючи рівновагу та провести кулю по спеціальному лабіринту. Коли ми намагаємося встояти на борді, то активно залучаємо мозочок — відділ головного мозку, що відповідає за координацію рухів, регуляцію рівноваги й м’язовий тонус. Крім того, працює внутрішнє вухо — один із трьох відділів органів слуху, що контролює вестибулярний апарат — орган рівноваги.

Якщо хочете дізнатися, як працює парова машина з тіктоківської пісні, то не проходьте повз експонату «Поршні в русі». Ваше завдання — переміщувати ручку повзунка так, аби запустити колесо. Тоді  зрозумієте, як працює обертальний та зворотно-поступальний рух. Саме завдяки цим знанням інженери почали будувати паровий двигун чи двигун внутрішнього згоряння. Нині ж використовуємо схожий механізм у двигунах автомобілів, кораблів і літальних апаратів.

А можете побачите, як зникає власна рука: вам пояснять, чому фокуси — це про науку. Шукайте експонат-бокс із отвором і запхніть туди руку (це безпечно, не хвилюйтесь). Через скло на корпусі  побачите кінцівку, проте як натиснете кнопку, вона зникне. І вся ця наукова магія пояснюється механізмом експоната.

А ще можна побудувати міст і розвинути креативність. У пригоді стане «Майстерня ідей» — експонат, що складається з восьми боксів із різними завданнями. В чому саме полягає їх суть, читайте у повному матеріалі на #МАНплатформа.

Зі статті дізнаєтесь, як потрапити у простір Музей науки від Мала академія наук:  https://cutt.ly/u7JBRxi

 

 

 

Інтерактивний простір Музею науки МАН «Відкривай портал в науку» запрошує
Догори