Мала академія наук  запускає всеукраїнський флешмоб, в якому кожен учасник стане частинкою історії Євробачення-2023.

Цього року вперше в історії «Євробачення» проведуть двотижневий культурний фестиваль «EuroFest», а саме з 1 по 14 травня у Ліверпулі. Невдовзі він об’єднає митців із різних точок світу. Все, аби просувати європейську культуру. На фесті представлять 24 творчі проєкти, і аж 19 з яких створять у рамках колаборації між Україною та Великою Британією.

Команди «Євробачення-2023», Culture Liverpool, «Go Fly Your Kite» та Малої академії наук України створили комплекс тематичних івентів у Британії та в Україні.

Флешмоб «Land & Sky, Home & Dreams» — один із них. Ідея проєкту — розповісти, про що мріють українські діти, і показати це світові разом з їхніми однолітками з Британії, які їх підтримують. Вже 5 травня пів тисячі дітей з України і діти з Ліверпуля одночасно запустять у небо символічних повітряних зміїв, на яких намалюють свої бажання.

Чому повітряний змій?

Він уособлює надію на щасливе майбутнє, а нитки, які триматимуть діти — зв’язок між поколіннями України та Великої Британії. Символічні й українські міста, в яких проведуть флешмоб: Київ, Львів, Хмельницький та Полтава утворюють на карті ромб — форму повітряного змія.

До флешмобу можуть долучитись абсолютно всі бажаючі!

Школярі з різних куточків України можуть брати участь у флешмобі онлайн. Для цього не обовʼязково запускати чи створювати змія. Потрібно просто записати відео і розповісти про свою заповітну мрію. Записуй розмовні сторіз, малюй малюнки та показуй процес — все, що завгодно! Не обмежуй фантазію!

А ще твої відео стануть частинкою документалки про «EuroFest», який готуватиме наша Мала.

Тож, долучайся: відмічай Мала академія наук України, став теги #LandSkyHomeDreams #UnitedbyDreams, а головне — ставай частиною історії «Євробачення-2023»!

Проєкт здійснюється за інформаційної підтримки British Council Ukraine та Український інститут.

Флешмоб до Євробачення-2023
Догори