Музей науки Малої академії наук України долучився до ініціативи Міністерство освіти і науки України, Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia, UNICEF Ukraine та ГО «JuniorS» і ФК «Локомотив»

У рамках співпраці відкрився новий простір «Iron Land» – це найбільша в країні дитяча точка «Спільно» від ЮНІСЕФ.

Дитяча зона оснащена згідно з вимогами безбар’єрності. Робота над її створенням почалась ще в листопаді 2022 року під час повномасштабного вторгнення. Тож простір формували як безпечний, у якому діти можуть як відпочити, так і розвиватися.

Освітньо-розважальний простір функціонуватиме у Центральному залізничному вокзалі. Одну із локацій підготував Музей науки.

Усі експонати допоможуть краще зрозуміти залізницю.

Цікаво, навіщо працівники залізниці стукають молотком по колесах потяга? Або чи можуть колеса потяга не стукати? Всі відповіді – у новому просторі на локації від Музею науки.

А ще під час відкриття простору відбулася дискусія про те, як відновити дитячо-юнацьку інфраструктуру країни. В обговоренні взяли участь перша леді України Олена Зеленська, віцепремʼєр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, міністр освіти і науки Оксен Лісовий, представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, голова Агентства відновлення Мустафа Найєм і голова правління Укрзалізниці Євген Лященко. Модерував захід Олександр Педан.

Локацію Музею науки презентували на відкритті в.о директора НЦ «МАНУ» Тетяна Пещеріна та директорка Музею науки Марія Дуброва.

Тепер, окрім зустрічей і проводжань, чи бажання кудись гайнути, з’явилася ще одна причина завітати на вокзал – пізнавально-наукова.

У Центральному залізничному вокзалі в Києві відкрили дитячий простір «Iron Land»
Догори