30-31 травня d м. Бидгощ (Польща) відбувалася виставка віртуальних інновацій «ENNOVATE», яка збирає світових винахідників на єдиній платформі.

 «E-NNOVATE» стала світовою ареною для демонстрації винаходів. Свої дослідження також презентували манівці і манівки та здобули аж 16 нагород!

Результати переможців:

  • Анна Бутенко з Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна отримала золоту та спеціальну нагороди. Анна виявила способи зменшення впливу температури на сонячні елементи та запропонувала три оригінальні пристрої для охолодження нижньої частини батарей.
  • Денис Громовий з Черкаської гімназії № 31 розробив Android-додаток, що допоможе аматорам та професіоналам в автоматизації реставрації пошкоджених подряпинами фото. Його також нагородили золотом та спеціальною нагородою.
  • Анастасія Веретільник з Національного університету «Львівська Політехніка» також нагороджена золотою нагородою за створення графічного інтерфейсу програми, яка використовує різні моделі машинного навчання для прогнозування надпровідних властивостей матеріалів.
  • Мар’яну Іреник з Луцького ліцею №21 імені Михайла Кравчука нагородили золотом за дослідження антиексудативної активності вперше синтезованих похідних імідазо[2,1-b][1,3] тіазину.
  • Ірина Красовська має золоту медаль за свій винахід — роботизований дозатор цукру. Дівчина прагне замінити одноразові стікери із цукром в закладах громадського харчування на на дозатор,який засипатиме потрібну кількість цукру. Ірина навчається у ліцеї №38 Львівської міської ради.
  • Дарій Кузьмінський з ліцею «Львівський» займався отриманням плівок CdS за допомогою простого і відтворюваного методу, який був би економічно вигідним та забезпечив високу якість матеріалу. Дарій отримав золоту нагороду.
  • Дослідження Романа Родинського з КЗ «Науковий медичний ліцей “Дніпро”» підтвердило можливість розробки оптимального методу перетискання ниркових судин під час операцій на нирках. А розробка такого методу допоможе людям зберегти функції нирок. Роана нагородили золотом.
  • Ілля Рябко створив діючий експериментальний зразок електронної системи, яка моніторить стан середовища салону автомобіля. За таке комплексне рішення проблем негативного впливу кліматичних факторів на людину в замкнутому просторі Ілля отримав золоту нагороду.
  • Ольга Воляник з Хмельницької гімназії №1 імені Володимира Красицького розробила метод для оцінювання досвіду користувача на основі застосування нечіткої логіки, який забезпечує комплексну та більш точну оцінку. Дівчину відзначили срібною нагородою.
  • Богдан Главацький з НВК «Школа комп’ютерних тенологій — Львівський технологічний ліцей» за свій смартсвітлофор, який не тільки дає команди на почерговість руху, а й контролює їх виконання, отримав срібну й спеціальну нагороду.
  • Еліна Камалова також отримала срібну нагороду. Дівчина навчається у Харківській гімназії №144, а досліджувала вплив частинок наноалмазів на властивості нанокомпозиційних лакофарбових матеріалів для подальшого їх використання у різних галузях промисловості.
  • Максим Лещенко з Дрогобицького ліцею розробив веб-месенджер з інтегрованим компілятором коду. Також Максим отримав бронзову та спеціальну нагороди.

Вітаємо переможців!

Перемоги МАНівців на виставці віртуальних інновацій «E-NNOVATE»
Догори