Для українських школярів і вчителів ГО “Смарт освіта” створила сайт «Пишемо есе», що містить добірку матеріалів для навчання письма, критичного мислення і читацької грамотності.

ГО «Смарт освіта» викладає у відкритий доступ матеріали для розвитку навичок письма, критичного мислення та читацької грамотності учнів базової та старшої школи.

Ці матеріали напрацьовані командою розробників на основі інструментів, наданих National Writing Project (NWP) – американською організацією з 50-річною історією, яка об’єднує вчителів шкіл, викладачів університетів, дослідників та письменників.

На платформі «Пишемо есе» щотижня публікуватимуть два нових модулі, загалом їх буде дев’ять.

Матеріали, надані NWP, мають доказову ефективність у навчанні написання формальних есе. Їх використовують у школах США понад 10 років. Викладання за цими методиками покращує вміння учнів добирати докази з джерел на підтвердження своїх тез, структурувати текст, логічно та аргументовано письмово формулювати думку.

Команда розробників ГО «Смарт освіта» (учителі, методисти, викладачі педагогічних вишів та тренери ІППО) пройшла навчання в американських колег та національних тренерів, адаптувала й модифікувала до українського контексту навчальні ресурси й зараз безоплатно ділиться ними з українськими освітянами на спеціально створеній сторінці “Національного проєкту: пишемо есе”.

Усі методичні матеріали можна безкоштовно завантажити на сайті проєкту: http://surl.li/reaum

Національний проєкт «Пишемо есе»
Догори