15 березня до Києва прибув черговий вантаж гуманітарної освітньої допомоги.

Експозицію «Будівництво» МАН передав один із найбільших європейських музеїв науки — «НEMO» (м. Амстердам).

Це сімейна виставка про будівництво, будинки та проживання. Відвідувачі дізнаються, як будувати міцні та високі будинки. Також зрозуміють, які технології приховані у стінах наших будинків. Виставка допоможе зазирнути в майбутнє, в якому людство друкуватиме бетон і робитиме будівельні матеріали з відходів.

Організацію процесу передачі цієї виставки здійснила Асоціація центрів науки та музеїв науки Нідерландів (VSC), а її транспортування в Україну стало можливим за фінансової підтримки Національного музею науки та медицини Rijksmuseum Boerhaave, Музею та обсерваторії Sonnenborgh – museum & sterrenwacht, а також NEMO Science Museum.

Окремі експонати, які демонструють наукові явища, пов’язані з водою та повітрям, передали нам з організації Pidpa / центру науки води Hidrodoe. Також ми отримали матеріали та обладнання, з якими зможемо проводити інтерактивні освітні програми, наукові шоу та літні табори. Експозицію транспортували завдяки благодійній підтримці інвестиційної компанії «Dovgyi Family Office», що виступає постійним партнером МАН в реалізації низки освітніх проектів.

Усі експонати та виставкові матеріали стануть частиною експозиції одного з регіональних освітніх центрів МАН.

Найближчим часом також прибудуть експозиції з Фінляндії, Німеччини, Швейцарії, Словенії, Чехії та інших країн.

Більше дізнавайтесь на сайті: https://cutt.ly/t4vzlzo

Наукові музеї та центри з Нідерландів та Бельгії підтримують ініціативи Малої академії наук України
Догори