Ігор Клименко увійшов до фіналу Всесвітньої студентської премії Global Student Prize і претендує на нагороду у 100 000 доларів! Премією Global Student Prize нагороджують найкращих студентів планети.

Це той самий Ігор Клименко – розробник квадрокоптера-міношукача, який зачищує аграрні території від вибухонебезпечних предметів.

У 2015-му, коли на східному кордоні нашої країни відбувалися бойові дії, хлопець навчався в 5-му класі, і вже тоді замислився над тим, чим може допомогти своїй країні. Вже тоді він почав розробляти роботів для розмінування. А квадрокоптери та дрони почав констроювати в 10 класі.

Свій проєкт Quadcopter Mines Detector Ігор Клименко презентував на міжнародних конкурсах і здобув кілька перемог. Зокрема, золото на Міжнародному фестивалі інженерних наук і технологій «I-FEST» у Тунісі, срібло на Виставці винаходів у Женеві. Ігор отримав від України два патенти на свій пристрій.

Два останні роки юний науковець працює над дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке презентує на численних конкурсах і виставках, був фіналістом Х Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2021.

Ігор – активний волонтер, підтримує військових і щодня навчається, щоб продовжувати свої дослідження та допомагати відбудовувати Україну.

Ігор Клименко має вже два готові прототипи свого робота-розміновувача, планує розпочати його масове виробництво. Якщо він виграє Global Student Prize, то хоче використати кошти для залучення нових компаній, щоб отримати готовий продукт якнайшвидше.

Дивіться відео про історію манівця за лінком: https://youtu.be/GQnHk9dnE48

Ви дізнаєтесь, як працює його розробка і з якими викликами зустрічався Ігор під час своєї роботи в умовах війни. А також побачите той самий дрон. Квадрокоптер-міношукач, який можна розмістити у звичайному наплічнику, дозволяє швидко знайти вибухонебезпечні об’єкти на поверхні та під землею та мінімізує участь людини в цих пошуках. Головними перевагами дрона є відносно невелика вартість та компактність.

Ігоре, бажаємо перемоги!

МАНівець Ігор Клименко – фіналіст Global Student Prize!
Догори