МАНівець Ігор Клименко виборов звання найкращого студента світу за версією престижної Всесвітньої премії Global Student Prize з власною розробкою дрона-міношукача і отримає 100 000 $ стипендії.

Під час вибору найкращих студентів світу Global Student Prize беруть до уваги безліч факторів, серед яких навчальні досягнення, інноваційні підходи, креативність, реальний вплив на суспільство.

«Це потребувало багато роботи і часу, але тепер я отримав доступ до світового ком’юніті та можливість співпрацювати з великими інвесторами та людьми по всьому світу! А також – стипендію у $100 000! Я абсолютно впевнений, що більшу її частину витрачу на розроблення дрона!», – зазначив Ігор.

Хлопець зростав в умовах війни, тому замислився над тим, як зменшити кількість жертв від вибухових пристроїв, розпочати відбудову України. Його коптер дистанційно віднаходить вибухонебезпечні предмети завдяки електромагнітному й оптичному дослідженню поверхонь. Може знаходити різні типи мін, а найголовніше – передавати точні координати знайдених об’єктів саперам.

У квітні Ігор долучився до програми «UF», бізнес-інкубатора МАН, «Startup Beginner», щоб удосконалити свій прототип коптера-міношукача. Він один із найкращих випускників. У червні хлопець розпочав навчання вже на дорослій програмі «UF» – «Empowering Future Entrepreneurial Ukraine» та отримав стипендію €5 000 від фінської інвестиційної компанії «Ministry of Good Spirit» для мотивації та подальшої роботи над коптером.

Зі своїм дослідженням «Quadcopter Mines Detector» Ігор також став фіналістом Х Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ» та здобув золоту медаль у молодшій категорії на Малайзійській 21-й технологічній виставці (MTE-2022).

Ігор Клименко хоче розпочати масове виробництво свого винаходу, залучити якомога більше компаній та організацій, щоб інвестувати в готовий продукт і розповсюдити його для допомоги своїй країні.

МАНівець Ігор Клименко – найкращий студент світу
Догори