В Україні створили спеціальний посібник “Дорослі в ресурсі: як допомагати собі та дітям”, який містить дієві методи та способи самопідтримки й підтримки дітей в емоційному і загальному психологічному плані.

Автори проєкту – спільнота відповідального вчительства EdCamp Ukraine.

Ознайомитися з посібником можна за посиланням: http://surl.li/mngkw

Автори порадника  – психологи, педагоги та освітні консультанти. У ньому користувачі знайдуть способи упорядкування емоцій і посилення стресостійкості.

У добірці міститься докладна інформація про те, як уберегти дитячу психіку від травматичних подій та інформаційної перенасиченості; розмовляти з дитиною про війну; адаптуватися до нових умов у “новій реальності”; навчитися співпереживати собі; втриматися в зоні “все гаразд” тощо.

Окрім іншого, у посібнику є практична частина з набором вправ та ігор, які можна виконувати як самостійно, так і у взаємодії з дітьми різних вікових категорій.

“Монолог камінчика”, наприклад, допоможе розширити словниковий запас дітей, розвинути навички логічного та творчого мислення, пам’яті, уяви та фантазії. Під час вправи “Ресурсний светр” дорослі зможуть усвідомити взаємозалежності та розвинути вміння дивитися на події з позиції широкої перспективи. Граючи в “Продовж історію”, діти розвиватимуть критичне мислення, комунікативні навички, уяву, фантазію, а також вміння працювати в команді.

В Україні створили спеціальний посібник “Дорослі в ресурсі: як допомагати собі та дітям”
Догори