День Землі святкується у багатьох країнах у день весняного рівнодення, щоб відзначити момент, коли починається весна (у Північній півкулі) або осінь (у Південній). ООН святкує День Землі зазвичай 20-21 березня.

26 лютого 1971 року Генеральний секретар ООН У Тан підписав спеціальну декларацію, присвячену цій події. Щороку 20-21 березня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку дзвонить дзвін миру.

Наша планета Земля – наш рідний дім, в якому маємо особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, відкривають для нас можливості і простір для їх реалізації. Не всі планети наділені таким унікальним потенціалом і розташовані в таких унікальних умовах, які сприяють розквіту життя і його форм на такому, здавалося б обмеженому просторі у всесвіті.

Наша планета має унікальні ресурси, які потрібно берегти, бо вони не безмежні. Ми нещадно їх  використовуємо, витрачаємо і споживаємо, порушуємо порядок у своєму власному домі, виснажуючи його і не даючи йому часу для поповнення своїх власних сил.

22-го квітня 1970-го року відбулася акція, яку організував відомий американський активіст і політик, сенатор Конгресу Сполучених Штатів Америки Гейлорд Нельсон і група студентів Гарвардського університету під керівництвом Денніса Хайеса. Метою цієї акції було привернення уваги широкої громадськості до крихкості екосистеми нашої планети. Акція мала несподіваний успіх на хвилі численних студентських рухів тих років, переросла в щорічну популярну подію і поширилася по всій Землі. У багатьох країнах вона стала відзначатися в день весняного рівнодення, який в залежності від календаря випадає на 20-е або 21-е березня.

Ми всі відповідальні за мир і гармонію. Давайте разом дбати про життя на нашій планеті і берегти її!

З Днем Землі!

Всесвітній день Землі
Догори