Датою свята обрано 17 січня  – день народження вченого, винахідника, політичного діяча США Бенджаміна Франкліна. Він вважав винахідництво  одним із видів державної діяльності.

Діти завжди вирізнялись цікавістю до пізнання світу і винахідливістю. Прагнення придумувати, винаходити – природний стан дітей. Вони можуть бачити та сприймати навколишній світ інакше, не так, як дорослі.  Саме тому вони здатні вражати своїми творіннями й винаходами.

Шрифт Брайля, прапор Аляски, пластилін, хутрові навушники, зубна щітка для космонавтів, ласти, крісло-гойдалка, іграшкова вантажівка, льдяники від гикавки та багато-багато чого ще винайшли саме діти.

Нині, в час протистояння російській агресії, юні українські науковці не тільки займаються винахідництвом, а й прагнуть бути корисними, наблизити Перемогу над ворогом. Наприклад, Ігор Клименко розробив робота-розмінувальника, Юрій Тумир – дрона-міношукача, Аліна Сичук –  експериментального робота-аватара, Захар Щурко – портативну зарядну станцію для військових, Діана Богатир – пристрій для дезінфекції речей і поверхонь. Та всі винаходи і не перерахувати…

Якщо й ви маєте ідею, то не баріться, поділіться нею зі світом!

Всесвітній день дітей-винахідників
Догори