Визначено 10 робіт-переможців серед 405 представлених Всеукраїнського конкурсу есе імені Романа Ратушного. Їхніх авторів нагороджено особливими грамотами.

Географія 10 переможців дуже широка: вони представляють міста від Коломиї до Херсона.

Журі визначило переможців, керуючись критеріями оригінальності та унікальності. Спеціальні грамоти отримали: Копиця Аріна, Редько Микита Вікторович, Циганенко Дарія Сергіївна, Костюк Аліна Костянтинівна, Шпендюк Вікторія, Пахомов Андрій Олегович, Полєвий Даниїл Тарасович, Веремій Максим В’ячеславович, Нагорний Артур Едуардович, Коломєйцева Валерія Володимирівна.

Кожна з робіт вражає своєю унікальністю та важливістю висвітленої ідеї. Є розповіді про ідентичність та моральний вибір, феномен добровольця в боротьбі за державність, а також про представників різних професій: від журналістів та лікарів до волонтерів.

Станіслав Довгий, президент Малої академії наук України, прокоментував роботи так: «Дуже радісно бачити перед собою стільки талановитих, розумних і свідомих дітей. Дітей, які усвідомлюють важливість збереження пам’яті про всіх наших героїв, зокрема Романа Ратушного, якого вони, гадаю, уже мають за взірець».

Журі конкурсу імені Романа Ратушного не лише нагородило переможців, а й відзначило творчість інших учасників. Це свідчить про те, що наша молодь добре розуміє, як важливо берегти пам’ять про героїчні подвиги наших земляків.

Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу есе імені Романа Ратушного
Догори