Українське «Видавництво Старого Лева» отримало премію Болонського ярмарку дитячої книжки як найкраще дитяче видавництво 2023 року у Європі.

Відзнака Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year –  одна з найпрестижніших у сфері книговидання. Заснована Болонським ярмарком дитячої книжки, Італійською асоціацією видавців та Міжнародною асоціацією видавців.

Премію присуджують видавці, які номінують тих колег, робота яких вирізняються креативністю, інноваційністю, якістю редакційного вибору.

Переможців розподіляють за географічним принципом.

Переможці 2023 року:

Європа: Видавництво Старого Лева (Україна);

Африка: Trinta zero Nove (Мозамбік); Азія: Wonder House Books (Індія); Карибський басейн, Центральна та Південна Америка: Editorial Amanuta (Чилі); Північна Америка: La courte échelle (Канада); Океанія: Magabala Books (Австралія).

«Видавництво Старого Лева» — українське видавництво заснували 13 грудня 2001 року Мар’яна Савка і Юрій Чопик у Львові. Видавництво створює книги для всієї родини – від наймолодших до найстарших. Кожен знайде цікаве для себе: картонки, казки, віршики для малят, повісті для школярів, підліткову серію, нон-фікшн для різного віку, вишукану поезію чи романи, атласи та альбоми, і навіть розмальовки-антистрес.

Участь “Видавництва Старого Лева” у міжнародних виставках розпочалась 2012 року з відвідин Лейпцизького книжкового ярмарку. У 2014 році видавництво вперше стало учасником найпрестижнішої міжнародної книжкової події – Bologna Children’s Book Fair, а книжка-картинка Творчої майстерні «Аґрафка» (Романи Романишин і Андрія Лесіва) «Зірки і макові зернята», що побачила світ у видавництві того ж року, здобула перемогу у номінації «Opera Prima» конкурсу Bologna Ragazzi Award.

Нині видавництво — одне з найбільших і найактивніших видавництв на книжковому ринку України, здобуло воно популярність і на міжнародній видавничій арені. Старий Лев активно співпрацює з іноземними видавцями як у напрямку купівлі ліцензій, так і продажу прав за кордон. Завдяки цій співпраці українською можна читати книги Ернеста Гемінґвея, Террі Пратчетта, Мілана Кундери, Арундаті Рой, Кадзуо Ішіґуро, Жоеля Діккера, Елізабет Ґілберт, Меґан МакДоналд, Ульф Старк, Керіля Бйорнстада, Діани Вінн Джонс, Аньєс Мартен-Люґан, Гелен Філдінґ, Салі Руні, Дена Аріелі… У різних куточках світу можуть читати твори українських авторів.

Книжки Старого Лева видані у понад 42 країнах, серед яких Польща, Словаччина, Німеччина, Чилі, Мексика, Бельгія, Італія, Фінляндія, Туреччина, Китай, Корея, Японія, Тайвань, Чехія, Вірменія та інші.

Видавництво Старого Лева — найкраще дитяче видавництво 2023 року у Європі
Догори