Видавництво МАН «Мала академія» долучилося до проєкту Олени Зеленської «Книжки без кордонів».

У Великій Британії надрукували 16 000 книжок українською мовою завдяки Британській службі ліцензування видавців у співпраці з книжковим виробником «Halstan» і за сприяння Посольства України у Великій Британії. Серед них — і наші видання. Ці книжки розійдуться місцевими школами й бібліотеками та потраплять до рук дітям, тимчасово переселеним з України у Велику Британію.

Презентація видань відбулась у Лондоні, у легендарній Британській бібліотеці. Тут зібрались українські сім’ї з дітьми, яких російське вторгнення змусило шукати тимчасового прихистку в Європі. Перша леді України через відеозв’язок з Києва зачитала дітям книжки та обговорила зі школярами нашу «Історію на 14-й колії», яку написала Настя Музиченко. Це оповідь про хлопчика, який загубив свою іграшку, його пригоди, емоції та відчуття.

Проєкт «Книжки без кордонів» ініціювала перша леді України. Його місія — якомога більше поширити серед українських дітей-переселенців у Європі книжки, надруковані за макетами вітчизняних видавництв. Так наші діти зможуть відчувати зв’язок із домом через твори рідною мовою та отримають можливості для навчання.

Уже надруковані понад 160 000 книг. Проєкт підтримують 20+ країн: Польща, Норвегія, Швеція, Литва, Ірландія, Німеччина, Болгарія, Латвія, Чехія, Естонія, Словаччина, Велика Британія, Туреччина, Молдова, Нідерланди, Японія, Казахстан, Італія, Фінляндія та Угорщина.

Видавництво МАН «Мала академія» долучилося до проєкту Олени Зеленської «Книжки без кордонів»
Догори