Лабораторія дитячого читання Національного центру «Мала академія наук України» та ГО СмартОсвіта  проведуть Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію #ЖивіПисьменники: «Як говорити з дітьми про війну: нові діалоги».

У рамках акції відбудуться 5 вебінарів для освітян, бібліотекарів, батьків та всіх організаторів дитячого читання.

Теми та розклад вебінарів:

7 листопада 2023 року, 17:00-18:30

Презентація апробованих методичних рекомендацій «Живі письменники: Як говорити з дітьми про війну та мир» як результату пошуків інструментів і способів осмислення та усвідомлення досвіду війни, спільного бачення щодо висвітлення теми війни в сучасній українській літературі.

 

9 листопада 2023 року, 17:00-18:30

Вебінар «Аналіз видань, які стосуються тем бойових дій, травм, втрат, а також тих, що торкаються важливих у контексті війни аспектів життя, для дітей віком 4-8 років. Вікові особливості сприйняття та проговорювання травматичного досвіду. Практичні поради від психологинь проєкту».

 

14 листопада 2023 року, 17:00-18:30

Вебінар «Аналіз видань які стосуються тем бойових дій, травм, втрат, а також тих, що торкаються важливих у контексті війни аспектів життя, для дітей віком 9-13 років. Вікові особливості сприйняття та проговорювання травматичного досвіду. Практичні поради від письменниць».

 

16 листопада 2023 року, 17:00-18:30

Вебінар «Аналіз видань, які стосуються тем бойових дій, травм, втрат, а також тих, що торкаються важливих у контексті війни аспектів життя, для підлітків від 14 років. Вікові особливості сприйняття та проговорювання травматичного досвіду. Практичні поради від психологинь проєкту».

 

21 листопада 2023 року, 17:00-18:30

Вебінар “Як говорити про війну та мир із дітьми з досвідом вимушеної еміграції. Особливості життєвого досвіду “втечі”, “втрати дому”, “адаптації” тощо, зміни в картині світу та шляхах самоідентифікації”.

 

Місце проведення: YouTube-канал НУШ, Facebook «Смарт освіти» та «БараБуки».

Щоб долучитись до вебінарів, зареєструйтесь: https://forms.gle/bk49fbNr15AjHJBc9

Участь у вебінарах безкоштовна. До вебінарів допускаються лише зареєстровані учасники. Посилання на вебінари буде надіслане на вказану Вами електронну адресу.

Вебінари #ЖивіПисьменники: «Як говорити з дітьми про війну: нові діалоги»
Догори