У Парижі, у штаб-квартирі ЮНЕСКО президент Центру ЮНЕСКО МАН Станіслав Довгий презентував виставку, присвячену 300-річчю від дня народження українського філософа, просвітителя, поета, педагога Григорія Сковороди. Представлено також науково-освітній інтернет-портал «Григорій Сковорода», який створили за ініціативи МАН українські науковці.

«Відзначення ювілею Сковороди – знакова подія для України. Представники багатьох країн прийшли вшанувати пам’ять нашого земляка і підтримати Україну. МАН доклала всіх зусиль, аби захід відбувся попри важку ситуацію в Україні», – розповів Станіслав Олексійович. Виставку відвідали представники країн-членів ЮНЕСКО, секретаріату ЮНЕСКО, дипломатичного корпусу, наукової та освітянської громадськості, поціновувачі культури та ЗМІ.

Філософське вчення українського мислителя нагадує про цінності свободи, незалежності й людської гідності, які сповідує ЮНЕСКО.

Виставка триватиме до 3 грудня в Salle des Acts.

Організатори: Національна комісія України у справах ЮНЕСКО, Постійне представництво України при ЮНЕСКО та Центр ЮНЕСКО «Мала академія наук України».

У штаб-квартирі ЮНЕСКО Мала академія наук України презентувала виставку та інтернет-портал «Григорій Сковорода»
Догори