MacPaw — українська ІТ-компанія, яка створює багацько продуктів, зокрема утиліти, себто корисні програмки для твого комп’ютера чи телефона.

І згадали ми про цю компанію не просто так, адже новою гостею подкасту «Наукові теревені» стала Віра Ткаченко — chief technology officer, тобто директорка з технологій та інновацій у «MacPaw». Вона — справжня рольова модель для тих, хто хоче збудувати кар’єру в обраному напрямі, незважаючи на гендерні та кар’єрні стереотипи.

Зараз Віра очолює технічну команду, до якої входять понад 150 розробників та розробниць різних програм та сервісів, а починала вона свій шлях з роботи інженеркою.

У випуску Віра розповідає:

  • чим загрожує штучний інтелект і наскільки він розумний;
  • як їй вдалося стати директоркою з технологій та інновацій та потрапити до списку 25-ти видатних жінок в IT за версією Forbes;
  • який диявол носить Prada: жінки чи чоловіки жорсткіші управлінці?

Ну і, звичайно, без порад про те, на які предмети слід звертати увагу ще у школі, якщо хочеш розпочати кар’єру в IT, та з чого можна почати самостійне вивчення цього напряму, теж не обійшлося.

Тож, якщо мрієте не просто ввійти в ІТ, а радше влетіти в цю сферу на космічній ракеті, то послухати цей випуск точно потрібно.

Переходьте за посиланням: https://cutt.ly/A7QIxch

Подкаст створила Мала академія наук України  для кампанії #CVIDOMI_відбудовувати_країну в межах проєкту «Трамплін до рівності», що імплементується Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine у партнерстві з Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції  та за фінансової підтримки Embassy of Sweden in Kyiv.

Подкаст «Наукові теревені»: діджитал-інноваторка з СТО компанії MacPaw Віра Ткаченко
Догори