Музей науки в Чернівцях — це інтерактивний простір, де діти досліджуватимуть сутність фізичних, хімічних, біологічних та інших наукових явищ. Тут відвідувачі взаємодіють з усіма експонатами і саме так дізнаються, як працює наука в житті.

Тут відвідувачів чекають наукові шоу та близько сотні експонатів, яких заборонено НЕ торкатися, з Києва, Одеси та Європи. Більш ніж половину з них надала МАН, ще 30 — одеський Музей цікавої науки, а інші – міжнародні партнери.

Приміром, у рамках співпраці з європейською асоціацією музеїв науки «Ecsite» МАН отримала експозицію «Оптичні ілюзії» німецького музею «Технозеум» з Мангайму. Завдяки виставці відвідувачі стають частиною візуальної ілюзії, яку створює кімната Еймса. Також дивляться крізь дзеркальний лабіринт та пізнають, як працює калейдоскоп.

Президент МАН Станіслав Олексійович зазначив, що нині відкриття музеїв науки в західних регіонах України — свідомий пріоритет. Адже так важливо надати рівні освітні можливості всім українським дітям, зокрема і тим, чиї сім’ї змушені були залишити свої домівки та переїхати сюди в пошуках безпеки. Інтерактивні простори стануть осередками для спілкування дітей, сприятимуть їхній адаптації та психологічному розвантаженню.

МАН відкривала Музей науки спільно з “Буковинська Мала академія, Чернівецька обласна військова адміністрація, Чернівецька обласна рада та Чернівецька міська рада. Серед партнерів — Торговельний центр “Боянівка”, інвестиційна компаніїя “Dovgiy Family Office”, Спілка художників Буковини.

Адреса: м. Чернівці, вул. Хотинська, 43 (ТРЦ «Боянівка»).

Графік роботи тимчасовий: середа–неділя, з 11:00 до 16:00.

До 1 січня відвідування Музею науки безоплатне.

Мала академія наук України відкрила перший регіональний Музей науки в Чернівцях
Догори