Про науку доступно, легко і цікаво дізнавайтесь на щотижневих онлайн-лекціях з різних тем від Дитячої академії «Футурум».

Лектори – фахівці з різних галузей: фізики, астрономії, хімії, географії, історії та ін.

Розклад на травень:

  • 2 травня. «А ми все ще тут: історія культурної боротьби за свою мову валлійців».

Народ валійців славиться своєю літературою та особливими віршовими формами. Їх ще можна назвати народом бардів, який і нині закоханий в літературу. Після анексії Уельсу Англією в 1536-му валлійці боролися за свою мову та ідентичність.

  • 9 травня. «А ми все ще тут: історія культурної боротьби за свою мову валлійців».

Поговоримо про корінних жителів східної Німеччини, а саме народ серболужичанів. Серболужичани розмовляють слов‘янською мовою та з давніх-давен проживають на території Саксонії та Бранденбургії.

Серболужичани та валійці нині не мають своєї державності. Обидва приклади цікаві для українців не тільки своєю історичною неодмінністю, а й історією боротьби з великим ворогом та відстоюванням права розмовляти власною мовою.

 

  • 16 травня. «Як очистити брудну воду?»

Дізнаємося про способи очищення води як в домашніх умовах, так і з особливостями очищення води в промислових масштабах. Згадаємо, як відбувається кругообіг води у природі та чим відрізняються надземні і підземні води.

 

  • 23 травня. «Літосфера – її особливості та рекорди».

Заняття присвячене найтвердішій географічній оболонці Землі, а саме літосфері. Ознайомимося із процесом її формування, сучасної будови та особливостей функціонування. Дізнаємось про рекорди літосфери: найвищі гори і найглибші западини, про наслідки виверження вулканів та найбільш руйнівні землетруси. А також як рельєф впливає на температуру та умови проживання населення.

 

  • 30 травня. «Льодовикові періоди в Україні».

Пізнавайте окремі аспекти історії розвитку давньої природи України, пориньте у світ льодовикових періодів та познайомтесь з представниками живого світу, які колись мешкали на теренах України.

 

Для дітей 9-12 років.

 

Реєстрація відбувається за покликанням: https://cutt.ly/L4KGkXh

Курс «Просто про складне»
Догори