Столичні заклади долучаються до свята, пропонують відвідувачам безкоштовно оглянути експозиції та готують цікаві та пізнавальні події.

18 травня щороку в світі відзначають Міжнародний день музеїв. У 1977 році Генеральна конференція Міжнародної ради музеїв своїм рішенням запровадила це свято.

Цього дня намагаються привернути увагу громадськості до музейної діяльності, а також показати, наскільки ця діяльність важлива для суспільства.

Тема Міжнародного Дня Музеїв у 2023 році – «Музеї, стійкість і добробут» (Museums, Sustainability and Wellbeing). Цей день буде присвячений наголошенню на ролі музеїв у добробуті та сталому розвитку суспільства. Є багато способів, за допомогою яких музеї можуть допомагати сталому розвитку: від підтримки кліматичних заходів і сприяння інклюзивності до подолання соціальної ізоляції та покращення психічного здоров’я.

Українські музеї і музейні колекції стали особливими мішенями у війні росії проти України. Це ще раз підтверджує, наскільки музеї важливі для нашої пам’яті, ідентичності, освіти, для нашого майбутнього.

Музеї Києва запрошують киян та гостей столиці 18 травня безкоштовно відвідати музейні експозиції.

Київ відзначить Міжнародний день музеїв
Догори