Майже місяць тривала V Всеукраїнська олімпіада креативності Destination Imagination Ukraine.

Участь у ній взяли 40 команд, 38 із них представляли 12 областей України та Київ. Ще одна команда українських дітей, які з початком повномасштабної війни вимушено перебувають за кордоном, долучилася з м. Люблін (Республіка Польща).

Уперше до Всеукраїнської олімпіади приєдналася іноземна команда з м. Джакарта (Республіка Індонезія) — спільнота DI в Україні зростає та географічно розширюється з кожним роком.

Олімпіада вже вкотре відбувалася в режимі онлайн. Протягом березня команди розв’язували миттєвий виклик у реальному часі, брали участь у майстер-класах, а також зустрічалися онлайн з експертами, щоб обговорити представлені відеорозв’язання командних викликів.

25 березня відбулася церемонія закриття, під час якої відзначили досягнення учасників та оголосили переможців. Уперше ведучим церемонії став випускник Програми DI 2019 року (учасник команди «UCCU» з м. Києва) — Олексій Бабенко.

Команди отримали привітання від Оксена Лісового, міністра освіти і науки України, від Станіслава Довгого, президента МАН, а також від наших іноземних друзів. Підтримали учасників Рене Рейнвіль, міжнародна консультантка «Destination Imagination», польська команда «omeGANG», команда «7 Directions of Chaos» з Індонезії та її тренер Іан Гібсон і координаторка Шеллі Гібсон.

«Уже п’ятий рік поспіль відбувається Всеукраїнська олімпіада креативності. За цей час у ній взяли участь 152 команди, а це 968 осіб з різних областей України. Для нас, організаторів олімпіади, найбільшим натхненням є її учасники. Адже ви тільки уявіть собі, що такі фантастичні проєкти вони реалізують в умовах обмеженого часу, обмежених ресурсів та з постійними щоденними викликами», — сказав Василь Дунець, афілійований директор Програми DI в Україні.

Цього року організатори започаткували почесні звання в рамках Програми DI в Україні: «Агент DIй» — для тренерів, які вже п’ять років працюють з командами за Програмою DI, та «Майстер DI» — для експертів, які протягом пʼяти років оцінюють проєкти команд. Такі почесні звання у 2023 році здобули троє тренерів і троє експертів Програми DI в Україні.

За результатами олімпіади експертна комісія визначила переможців. Команди, які посіли перші місця, отримали право представляти Україну на Всесвітньому фіналі олімпіади «Destination Imagination», який відбудеться 20–23 травня 2023 року в м. Канзас-Сіті, штат Міссурі, США.

Завершилась V Всеукраїнська олімпіада креативності Destination Imagination Ukraine
Догори