Стартувала реєстрація на Всеукраїнський конкурс юних дослідників імені Євгена Гладишевського «Кристали».

«Кристали» – це всеукраїнський конкурс для фанатів хімії. Його заснував Євген Гладишевський, доктор хімічних наук і вчений у галузі кристалохімії, щоб було цікавіше вивчати улюблену науку.

До участі запрошуються всі, кому цікава хімія та інші природничі науки, віком від 6–12 років включно;

13–18 років включно. Проте для кожної вікової категорії є свої умови конкурсу.

Для тих, кому 6–12 років, конкурс відбувається в один етап.

Ви подаєте заявку на участь на сайті МАН і з 15 лютого отримуєте назву речовини та трохи інструкцій для вирощування кристалів вдома під наглядом дорослих. Уявіть: ви облаштовуєте свою власну мікролабораторію! На все це матимете майже 2 місяці, а потім чекаємо ваш кристал на оцінку.

Його потрібно упакувати, підписати і через представника МАН у твоїй області відправити нам. Якщо такої змоги немає, можете записати коротке (до 3 хв.) відео про свій кристал: показати його з усіх боків і розповісти, як ви його вирощували! Ми переглянемо всі-всі роботи і визначимо переможця!

13–18-річні мають написати наукові тези про свій досвід. І для них конкурс відбуватиметься у 2 етапи.

Перший — відбірний і заочний. Для участі потрібно заповнити онлайн-заявку та подати тези науково-дослідницької роботи. Вимоги до тез шукай на нашому сайті.

Другий етап — всеукраїнський. Ті, кого обрали члени журі, змагаються за першість. Цей етап проводиться у форматі, на якому учасники презентують постери своїх наукових досліджень і спостережень.

Номінації конкурсу:

«Найякісніший кристал», «Найбільший кристал», «Найоригінальніший кристал» і «Віртуальний кристал». У кожній номерації обирають по 2 переможці.

Подавайте заявку на участь.

Якщо вам 6–12 років, заповнюйте онлайн-заявку на сайті МАН до 1 лютого й очікуйте на звістку від журі.

Вирощений кристал запакуйте і підпишіть, до 31 березня 2023 року надішліть нам через представника/-цю МАН у своїй області.

Надсилай адресною доставкою. Всі деталі за номером телефону: (050) 287-83-56.

Тупичак Микола Анатолійович, асистент кафедри органічної хімії ЛНУ ім. І. Франка

Відеосюжет надсилай на адресу оргкомітету crystals.lviv@gmail.com.

 

А якщо вам 13–18 років, чекаємо на вашу онлайн-заявку й тези науково-дослідницької роботи на тему «Кристали: магія і технології». Надсилай їх українською чи англійською (на ваш вибір) до 20 березня 2023 року на електронну скриньку crystals.lviv@gmail.com.

 

Бажаємо перемоги!

Всеукраїнський конкурс юних дослідників імені Євгена Гладишевського “Кристали”
Догори